16 окт. 2012 г., 22:43

Данъци 

  Поэзия » Гражданская
513 0 0

Данъци

 

Нови данъци?...Още сложете! За всеки. За всичко.

За земята, водата. За покрива, дрехата, хляба...

За мъже, за жени. Здрави, болни, големи, мънички-

помислете не колко ще може, а колко ви трябва!

 

Обложете сълзите на майката в двора запустен,

на бащата във бара псувните-горчиви и мръсни.

Обложете сина им, в чужбина слугуващ изкусно

на глупаци, които във джоба си може да пъхне!

 

Обложете и мъртвия, легнал под белия камък-

да не търси Народа ни в дявола изход, ни в  Господ!

Само нашата  вяра във вас не облагайте с данък,

че от него за миг бихте тръгнали голи и боси.

© Петя Божилова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??