29 сент. 2022 г., 22:59

Das stimmt 

  Поэзия » Гражданская, Свободный стих
303 0 0

Das stimmt

 

В полезрението на циклопите от Студената война

попаднаха еднозначни групировки с оръжия,

поразяващи по-голямата част от населението.

Резолюции изпълниха команда „Шапки долу“

и оставиха пълнолетни мигранти да събарят стени.

С танкове и самолети над библейските земи

по заливите от вътреконтиненталния шелф

се насочиха командни изстрели в отхвърлен залп.

Неделимото множество отстуденя от войната.

Защото всеки воин получава воин в отплата.

Барутът сглобява смъртоносно отговори.

 

 

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??