28 февр. 2019 г., 23:37

Давай, момче 

  Поэзия
437 0 0

Давай, момче

 

Сбогом, момче!

Знаеш ли, че

онзи ключ всъщност, ръждяса.

А хлябът вкусен,

който не вкуси,

вече напълно мухляса.

 

От много влага

любовта бяга.

Тя не обича сълзите.

Дали разбра,

че в таз игра

ти беше цар? На лъжите.

 

Лесно избяга-

премина прага,

през който не си и влизал.

Тръгвай на път

по своя път,

от който не си излизал.

 

Бягай, момче!

Теб те влече

зимният, северен вятър.

Вечно нехаещ,

спри да играеш

в провинциален театър.

 

Тръгвай на воля!

Твоята роля

е за театър прочут.

Само ти знаеш

как да играеш

главната роля. На шут.

© Мари Елен- Даниела Стамова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??