8 окт. 2013 г., 20:58

Делниците харикирам 

  Поэзия » Другая
349 0 3

Чудо ли е всеки делник,

щом го чакам със надежда?

Всичко почва с понеделник -

седмицата той повежда.

 

Вторник, сряда и четвъртък...

Следват те един след други.

Аз, като един несвъртък

искам си от тях услуги.

 

Всичките ги провокирам

с непосилните задачи.

До един ги харикирам -

всеки карам кръв да храчи.

 

Петък е последен делник.

Идват събота, неделя...

Будният във мен отшелник

с делниците ме разделя.

 

И отново колелото

праща делници, недели...

В тях кодирал съм доброто

в късни срещи и раздели.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??