13 окт. 2012 г., 17:45  

Делова среща 

  Поэзия » Другая
753 0 0

ДЕЛОВАТА СРЕЩА

Ето първите лъчи на деня са тук,
дали пак ще ми прави все напук?
Напрегнато е за Деловата среща,
чакай да изпия едно кафе отсреща!

Звъни ми телефонът и се чува ясно:
„Господине, въпросът не се урежда!“
В кафенето ми се стори доста тясно,

а настроението веднага се уврежда.

Отивам си с наведена глава вкъщи,
там пък Жена ми започва да се мръщи.
Отново очакванията са били напразни,
или пък действията ù са все безобразни.

Не денят, а съдбата ни така е отредена,
тежка, или добра... от Бога подредена?!
Не можеш да добавиш или отнемеш,
или с успехите си света да превземеш!

Ще живея просто хей така - без план.
Ясно, към "Помазаните" не съм избран.
Системата ми на Живот е напълно нова,
с времето е, като заучена „Bossa Nova“!

MARCELLO TEREZIOS

VIENNA

12.04.2004

 

© Маестро Митко Хаджиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??