Денонощие
Ето я луната се показва на небето
и залезът се скрива в морето,
падащи звезди се виждат
и сияния се привиждат.
А слънце щом изгрее
и с лъчите си земята сгрее,
звездите скриват се нейде в небето
и на училище тръгва детето.
Дните минават,
нощите също,
и да се бавят
за тях не е присъщо.
© Ивчето Все права защищены