23 нояб. 2008 г., 01:41

Детски спомен 

  Поэзия
637 0 1
Обичам да гледам гората зелена
и боса да тичам по трева окосена.
Мирис на прясно сено да поглъщам
и в спомените си детски аз да се връщам.
Детство чудно на игри и забава,
на лудории и пакости безброй,
не, това не се забравя,
когато се е стигало и до бой.
Бяхме диви, щури, непокорни.
Пред никого не свеждахме глава.
Щастливи, мръсни, с колена разбити,
не спирахме дори за глътчица вода.
Сега, пораснали и възмъжали,
с тъга си спомняме за дните детски,
напират в нас сълзи горещи
за случки минали и дни чудесни!

© Славка Григорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Детски спомен чист!
    Поздрав за чудесният стих!
    Тази сутрин се усмихнах, защото и аз си спомних хубавите мигове от детството!
    Благодаря ти Славка!
Предложения
: ??:??