20 янв. 2015 г., 11:09

Детски спомени 

  Поэзия
593 0 0

                         Сънувах се, че ходя боса

                         на село в росната трева,

                         подкарвах агънцата малки

                         наблизо, да си попасат.

 

                         Сънувах мама как ме гали

                         и плитчиците ми плете,

                         а котаракът стар ми мърка

                          - заврял се в моите нозе.

 

                         Сънувах татко как ме учи

                         пирони да кова и как

                         пръстчето си пречуках

                         - със пустата тесла.

 

                         Сънувах се със нова рокля,

                         покрита цялата с цветя,

                         и как я скъсах без да искам

                         - прескачайки отвън плета.

 

                         Сънувах сънища прекрасни,

                         но сънища ли са това?

                         Отново спомените дращят

                         - на моята врата!

 

© Тонка Янакиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??