ДЕТСТВО
Къде остана, детство мило!
Защо си толкова далече?
Дали бе много подранило,
или пък аз съм стара вече?
Ах, спомените ти чудесни
все още пълнят тишината.
Във твоите игри и песни
утеха търся за душата.
Къде остана, детство славно?
Аз пак при тебе се завръщам!
Животът свършва, а незнайно
защо отново те прегръщам!
© Анка Келешева Все права защищены