9 мая 2023 г., 07:29  

Девети май 

  Поэзия » Гражданская
245 0 0

В сърцата ни си ти, Девети май!

Фашизмът в Европа беше сразен!

На тирана дойде заслужен край!

На победата туй бе славният ден!

 

Настъпи тъй жадуваният мир,

милиони невинни убити бяха,

дойде време, когато най-подир

глобалните конфликти спряха!

 

Европа повече войни не желае,

тя иска да спре насилието в нея!

Стига веч убити, за които се ридае,

нека на мирен континент да живея!

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??