18 нояб. 2024 г., 18:09

Девойката от варненския плаж 

  Поэзия » Любовная
98 1 1

ДЕВОЙКАТА ОТ ВАРНЕНСКИЯ ПЛАЖ

 

... както си вървях по плажа

във един прекрасен ден,

зърнах – честно да ви кажа,

ах! – девойка с бронзов тен.

 

Хубавица! – на квадрати,

умножено триж по "Пи"!

Господ Бог ли ми я прати? –

чак акъла ми изпи.

 

С Нишката на Ариадна

банският ѝ ме плени! –

и направо щях да падна

покрай морските вълни.

 

Покрай нея тихо седнах.

Казах ѝ едно станси.

Дишах, сякаш за последно.

Боже, слез и ме спаси?

 

Тя ръката ми погали.

Млъкнах – древен философ.

И във Варненския залив

миг настана за любов.

 

Аз я милнах, тя ме гушна,

бях в невероятна мощ!

Оттогава все ѝ шушна

приказки за лека нощ.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??