1 июн. 2018 г., 01:24

Диалектика 

  Поэзия » Философская
261 0 0

ДИАЛЕКТИКА

 

Родиш ли се – роден си със присъда!
Не можеш вечно тука да стоиш!
Не можеш със орлите да пребъдеш
и с боговете си да правиш веселба!

 

След бебето, детето и младежа,
след туй нахълтваш в зрелостта:
изпълваш си мечтите и копнежа
и със тъга очакваш Старостта!

 

Създаваш с радост своето наследство!
Изграждаш всичко с мъка и любов...
Слухтиш за радости от второ детство
На всичко ти за него си готов!

 

До края си трепериш над Съдбата...
Живота си промушваш през игли!
Печелиш или губиш във Играта...
Напразни ли са дните ти били!?


 16.12.2011 София

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??