Аз и ти предизвикваме окръжност
в някаква си равнина.
Успяхме двуизмерно да се свържем
някъде в безкрайността.
Любовта математически точките подрежда,
изчислила уравненията
на моята и твоята душа.
Завъртяхме се магически в окръжност,
неподозирайки, че нещо липсва
да се запълни празнотата на кръга.
Аз и ти сме точки в окръжност,
пергелът съдбовно местата ни избра.
Чудя се, каква ли произволност е движела
молива на незнайната чертаеща ръка.
В нашата окръжност пътищата ни
образуват хорда, символ на несбъдността.
Непризнато геометрично ще се търсим,
все ще се въртим в несъществуването
на кръга.
© Недописана Все права защищены