Дишам спомени,
парещи
късчета страст,
нощ от тичащи
мигове,
чаша вино
и треперещ
по устните глас...
Дишам спомени,
отлежали
парчета мечти,
с дъх на сбъдване
и със привкус
на безброй
разделени следи...
Дишам спомени,
гаснат нечии
думи след мен
като дим -
неотронени.
Тих и светъл
е новият ден.
Дишам спомени...
© Яна Вълчева Все права защищены