***
На много градуси е лятото
лениво
топло
жълто
пламенно дихание от юнски скут
отмята ден след ден
разхвърля капка боса тъга
за сън в прохладни вечери
с дъх на ябълки петровки...
чаша бяло вино нямо крещи
на лудост
когато младостта ти маха
за сбогом
***
Слънце тече
през бяла роба
загърбен сън усуква лъч един
мокри бедра -
копнеж или мираж...
гръмва поглед като придошла река
в знойно време
... съблича ме
гола
© Дима Все права защищены
през сезоните -
променяме се заедно
с тях,
зареждаме се,за да се обичаме
с различията...