19 авг. 2007 г., 20:27

Дива самодивска нощ 

  Поэзия
979 0 25



Дива самодивска нощ. Луди нестинари.
Огнени очи горят - бляскави пендари.
Росни смачкани треви чудеса прикриват.
В пъстри стомни за вода страстите се скриват.


Сън греховен... Жаден хлад... Стомни нажежени.
Жива огнена вода в нощи приглушени.
Топли стъпки... Ням пастир вихрено танцува
танц-наслада. Нероден, трескаво сънува.


Поглед парещ. Блясък жив. Истински и нежен...
Омагьосан, сам и див.
Приказно-копнежен.
Ехо носи песента в дън гори зелени.
Самодиви пеят в транс с призрачни премени.


Дива нощ... Омаен дъх вятърът донася.
Ехо бясно... Ням пастир глухо му приглася.
Огън нероден заспа. Плачат нестинари.
На врата на спящ пастир - огнени пендари.


19.08.2007 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??