26 нояб. 2011 г., 10:49

Джедай от тъмната страна 

  Поэзия
508 0 4

Пътят на душата по лъча на духа

минава през теб като стрела,

ти си джедай от тъмната страна,

войн на мрака с пръсти от светлина,

тя е в теб като затворен дух в сърце,

забравило да обича,

в теб виждам хаоса и силата

да разрушават порядъка,

аз съм джедай от добрите

и те докосвам с пръсти от

бяла светлина,

виждам в теб това, което другите

не виждат - духът на детето,

което иска да бъде спасено.

Може би ти вече си изгубен

за света,

може би светът не е дом за теб,

а може би искаш да си от

добрите.

Ако аз съм бялото, а ти черното,

къде се раждат цветовете на

дъгата,

художникът в мен иска да те

нарисува цветен.

Мечът ти ръждяса от стоене,

като джедай затворен в клетка

ти търсиш път свободен.

На пътя ти заставам и ти се

усмихвам.

 



© Ваня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И на мен ми хареса!
  • Пръсти от светлина !Красиво!Поздрав!
  • Джедаите не бива да допускат да им ръждясват мечовете...

    Харесах този стих,Ваня!
    Когато порядъкът се разруши от бяла светлина и видиш невидимото,обичта чупи всички клетки!
    Поздрав!
  • Здравей колега,
    сърцето остави
    не се глуми
    влюбен съм в Светлина
    без нея съм загубен
    черно и бяло
    равновесие...?
    не ме убеждавай
    цветове, дъга...!
    Ха ха...
Предложения
: ??:??