27 нояб. 2016 г., 21:41

Дневен сън 

  Поэзия » Другая
1151 4 13

ДНЕВЕН СЪН 

Р. Чакърова 

 

Поетите сънуват само нощем. 
А аз живея денем като в сън... 
Дали защото те обичам още 
или защото есента навън 

 

в небе без птици остро се забива 
и буди в сетивата ми тъга?... 
И прави да изглежда тъй красиви 
най-липсващите устни на света. 

 

И прави да изглеждат тъй желани 
най-липсващите на света ръце. 
След всички тежки и кървящи рани 
остана здраво само ти, сърце... 

 

Цветята със студа полека свикват, 
сънува лято крехкият им зов... 
А тишината нямо се надвиква 
с душата ми, жадуваща любов!...

 

Лондон 27/11/2016 '  14:07

© Rositsa Chakarova Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??