ДНЕВЕН СЪН
Р. Чакърова
Поетите сънуват само нощем.
А аз живея денем като в сън...
Дали защото те обичам още
или защото есента навън
в небе без птици остро се забива
и буди в сетивата ми тъга?...
И прави да изглежда тъй красиви
най-липсващите устни на света.
И прави да изглеждат тъй желани
най-липсващите на света ръце.
След всички тежки и кървящи рани
остана здраво само ти, сърце...
Цветята със студа полека свикват,
сънува лято крехкият им зов...
А тишината нямо се надвиква
с душата ми, жадуваща любов!...
Лондон 27/11/2016 ' 14:07
© Rositsa Chakarova Всички права запазени