15 янв. 2024 г., 13:39

До десет брой 

  Поэзия » Философская
209 3 12

ДО ДЕСЕТ БРОЙ

 

Тъй често евтини и зли

са думите, които ръсим –

като пресъхнали трохи

от ресторант с покривки мръсни –

дори не ги кълват врабци,

не могат никого да стоплят,

не блазнят градските крадци

и даже някой безработен.

И ехото не пожела

да похаби за тях вокали.

А те – изпусната стрела,

едва ли някого ще жалят.

И по-добре да ги спестя –

дълбоко, корен да не хванат,

ненавист няма да тая

сред изранените си длани.

Преди да налетиш на бой,

пленен от личната си правда,

до десет, моля те, преброй

и ближния с любов зарадвай.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??