Тя добрата дума идва от душа,
отваря и заключена здраво врата.
Добрата дума е от човек с добро сърце,
отправена към друг човек и към дете.
Добрата дума сбира нас, хòрата,
и усмивка има вече на нашите лица.
Ще стопли тя дори ледени сърца,
и приятели ще събере наистина.
Добрата дума мостове строи,
през високи дувари преминава.
Тя помага на хората да не са сами,
тъгата преминава, усмивката остава.
И на лошия човек продумай с добро,
и потърси и в него поне малко доброта.
Тя скрита е дълбоко в неговата душа,
не я показва на хората той, но защо?
И с добро думам на моите синове, деца,
те са далече, но са с мен през деня и ноща.
С думите ми да им покажа пътя на тази земя,
да вървят по него с усмивка и дума добра!
© Валентин Миленов Все права защищены