Харесвам всички простички неща.
И семплата до болка истина.
Очи, в които има много светлина,
за мен, са вече предпочитан пристан.
Обичам даже глупавите драми,
за нещо много дребно и типично.
Какво пък – интуицията също мами,
когато иде реч за нещо твърде лично.
От всички земни златни правила,
избирам само вече осребрени,
защото никой не посяга към слова,
които са от глупост ослепени...
За лудите, навярно аз съм бог,
защото чак до дъно ги разбирам.
И прозорливостта ми – мой, безкрайно мил порок,
но с него все се раждам и умирам.
Напук на всяка статистическа неистина,
аз вярвам –съществува алгоритъм
за търсене на тъй жадуван пристан,
та затова – не спирам, вечно търся и опитвам...
Очи, в които има много светлина,
ще разберат, че няма в мен и грам себичност,
защото според всички златни правила,
Любовта, все пак е нещо твърде лично...
Кирил Ганчев / Кирето/, 23.08.2018 г. , 2ч. 30 мин.
Сапарева баня
© Кирил Ганчев Все права защищены