Писано кълваче,
храбро юначе,
на главичка с калпаче -
горски лекар,
крилат всепризнат.
Над дъбрава прелетя,
тук почука, там поспря.
С добрината си,
болнички дръвчета,
той откри с остър клюн
прегледа ги и спаси…
© Petya Atanasova Все права защищены