16 мар. 2007 г., 23:11

Дочаках те 

  Поэзия
798 0 14
Дочаках те да ме превземеш
и само с дъх да ме сломиш,
сърцето ми да бие в тебе,
ръцете ми да изгориш!
Дочаках те да ми прошепнеш
без думи точните слова,
по мен до болка да полепнеш
и да ме хванеш за ръка.
Дочаках те, че ти си този,
когото любя цял живот,
ти нямаш нужда от компромиси,
ти имаш нужда от любов!
Косите ти, дъхът, очите,
ръцете, устните, смеха -
докосвам без вина звездите
и окрилена съм, летя!
Дори за миг да те сънувам,
със длан лицето целуни,
по устните рисувай думи,
в очите посипи звезди.
Дочаках те... сега върви си,
че ти си полъх, само миг,
от мене сътворен, измислен си,
и само гост във моя стих!

© Катя Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??