Ти искаш любов да намериш
в моите действия, в моите думи.
Но как любовта ще измериш,
как ще я обърнеш във суми?
Ти казваш, достатъчно не е
„Обичам те” само да кажа.
Сред думи любовта не вирее
и искаш пред теб да докажа.
Опитах се пак да те трогна,
с думи, събрани във стих,
но дори това не помогна –
напразно се явно потих.
Кажи ми какво да направя,
кажи ми какво да ти дам,
кажи ми какво да добавя,
защото аз просто не знам.
© Михаил Костов Все права защищены