10 сент. 2009 г., 17:37

Докосване 

  Поэзия » Любовная
832 0 10

ДОКОСВАНЕ

Безсловесните неща не искат име –

ако има тръпка, ще усетим...

Не отлагай толкоз дълго – докосни ме

с краткостта на изстрел, с дъх на цвете,

 

със доверието крехко на душата,

със искра - в очите просияла,

със онази мъдра, есенна позлата,

припозната със кръвта ни зряла!...

 

Ако мълния божествена не мине

през сърцата ни - като токàта,

не тъжи за този миг! Не сме машини...

Просто си спестяваме лъжата...

© Ванилин Гавраилов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??