27 янв. 2015 г., 07:43

Докосване 

  Поэзия » Любовная
919 2 6

Докосване

 

Докосването - пламенна жарава

по устните ми нежно се гаси,

изгарям пак, но знам остават

след чувствата студени руини...

 

Докосването, пръстите ти... помня,

като кинжали ме пронизваха в нощта,

целувката ти беше животворна,

а ме изпепели - душата е на прах...

 

Прах, вплетен в сини небосклони,

или в незнайни морски дълбини -

от погледа ми синьото прогонил

се втренчваш в посивелите очи...

 

Прах вместо сълзи аз проливам -

докосването ти по мене диша,

предишните ти белези изтривам -

с докосване любовни думи пиша...

© Радосвета Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??