27.01.2015 г., 7:43 ч.

Докосване 

  Поезия » Любовна
912 2 6

Докосване

 

Докосването - пламенна жарава

по устните ми нежно се гаси,

изгарям пак, но знам остават

след чувствата студени руини...

 

Докосването, пръстите ти... помня,

като кинжали ме пронизваха в нощта,

целувката ти беше животворна,

а ме изпепели - душата е на прах...

 

Прах, вплетен в сини небосклони,

или в незнайни морски дълбини -

от погледа ми синьото прогонил

се втренчваш в посивелите очи...

 

Прах вместо сълзи аз проливам -

докосването ти по мене диша,

предишните ти белези изтривам -

с докосване любовни думи пиша...

© Радосвета Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??