Стара Загора, прекрасна си ти.
Ти, гробище за мечти.
Стара Загора, най-красивият град.
Ах, ти дърпаш ме назад.
Стара Загора, как да те забравя?
Дом мой, все някога ще те оставя!
Но ще се върна, помни!
Където съм аз, там си и ти.
Стара Загора, начало и край.
Ти си ми рая, ти си ми пъкъла.
Разцъфнала роза през май.
Прегръдка за сбогом на ъгъла.
* Специално за старозагорци :)
© Зорница Станчева Все права защищены