Той цял живот е бил на колене,
а днес… не ми харесва правописа.
Навярно не членувам аз добре
и семето ми… хич не му уйдисва.
Не спира да се пробва за поет,
но рецитира неграмотно, Пушкин.
С опорките, е толкова напред,
че може и с мъгла да пълни чушки.
Макар да е нормално изроден,
пред всички ни се прави на месия.
Зеленски хули всеки Божи ден.
И страда от - съветска - булимия.
Омесен е - с издрискано тесто
и вечно сред доносници е дремал.
Единственото… негово добро
ще бъде, ако хукне право в Кремъл.
Юри
Йовев
Март
2023 г.
© Yuri Yovev Все права защищены