5 авг. 2021 г., 15:34  

Достоен живот 

  Поэзия » Гражданская
249 0 0

Човекът от животното се отличава

с туй, че е същество разумно

и с туй, че достойнство притежава,

а то се придобива много трудно.

 

Спасение не се постига

ако нямаме цел и посока,

на модела кажете:"Стига!",

да мълчим ни е порока!

 

И затуй няма никакво извинение

ако пътя на борбата не извървим

и с жалкия инстинкт за съхранение

просто постарому си продължим!

 

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??