31 авг. 2024 г., 16:03

Довиждане Август 

  Поэзия » Пейзажная
108 1 0

Довиждане Август
автор:Елеонора Крушева

 

Да помахаме на август със ръка
и да го пуснем, нека да върви-
по пътеката на времето, като река
написал лято върху всички свои дни!

 

Взел сенките на ореха отсреща
и смехът на узрели слънчогледи,
топлото разсъблича да посрещне
есените ветрове и дъждът в септември!

 

Ще ни липсва горещият му дъх
узрял във дините и нощните мечтания,
ще припомняме дългия си път
приседнали на камък върху съзерцания!

 

И в тази тишина ще се посрещаме
в есенните песни на щурците,
да берем зрялост от лозниците
в синьо късно лято на душите си!

© Елеонора Крушева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??