6 февр. 2013 г., 14:32

Доволно спящата жена 

  Поэзия » Любовная
477 0 2

Дойдох при тебе тихичко - на пръсти.

Не искам да те будя и да ставам лош.

Защото всеки трябва да се кръсти

пред спящата жена след бурната ù нощ.

 

Че спящата жена е тя икона,

събрала в себе си красивото в света.

И Господ - Бог я слави от амвона,

че на човешката любов е тя цвета.

 

Че няма - зная, по-красива гледка

от спящата, доволна от любов, жена.

Това не се рисува лесно с четка

и го разбира само мъжката страна.

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??