19 июл. 2007 г., 16:01

Дребнавите 

  Поэзия
642 0 13
 

Дребнавите душици -

 еднодневки мушици,

човечета  са жалки -

дребнички и малки.

Като мухи бръмчат,

навсякъде се врат.

Недоволстват,  злобеят

и от гнева си линеят.

На зомбита приличат,

красивото отричат.

Живуркат, не живеят,

забравят да се смеят.

Нямат интереси,

на другите се месят,

на всички се присмиват

и казват, че не биват.

Умеят да завиждат,

а себе си не виждат -

комплекса си избиват,

но те не се  развиват.

Те пречат, не помагат,

но мнение налагат.

От свойто тесногърдие

приятели пропъдили.

Любовта зачеркват,

душевно се изчерпват.

Увлечени в дребнавост

не знаят що е младост.

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??