Потърси ме след сетния стих -
има още какво да поспоря.
Поетите имат свой път
и думи - крехка опора.
Аз съм кротка, от кроткия бяс,
само впивам ноктите в длани.
Избликне ли кръв в този час,
идва буря като цунами.
И какво ще последва, не знам,
пише ли в червената книга.
Земята е кръгла с мен
и без мен,
да се върти й отива.
© Христина Комаревска Все права защищены