30 июл. 2010 г., 14:13

Дрипава душа 

  Поэзия
583 0 1

Хвърляш си

душата

някъде -

а после

я прибираш -

дрипава.

 

Избърсваш с

нея скритите

си кътове

и после

я простираш -

дъхава.

 

Цъфти душата.

Избуява, пука се.

Петната на плътта

просмукват се.

Растат,

разпукват се -

като цветя

върху торена

пръст.

 

Като цвърчаща

плът,

която ражда

червеи…

 

Изхвърлил си

душата -

някъде.

 

Не можеш да

държиш

веригите,

които хапят

дланите ти,

впити -

в бъдното ли,

в днешното ли,

в спомена ли?

 

Изхвърлил си

душата -

никъде.

 

Не можеш да

държиш

хомота ù,

захапал

дланите

до кокал.

© Габриела Цанева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??