2 нояб. 2017 г., 19:03

другите си одат, јас заминувам 

  Поэзия
195 2 2

Другите си одат

а јас заминувам

и зад себе оставам празно место.

Кога блискоста пречи

а далечината убива

во една голтка

го пијам очајот

го будам демонот во себе

и бегам во улицата на чадорите.

Мојата мисла не греши

на патот кон вистината.

Другите си одат

а јас заминувам

за да некогаш се вратам.

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??