Nov 2, 2017, 7:03 PM

другите си одат, јас заминувам 

  Poetry
200 2 2

Другите си одат

а јас заминувам

и зад себе оставам празно место.

Кога блискоста пречи

а далечината убива

во една голтка

го пијам очајот

го будам демонот во себе

и бегам во улицата на чадорите.

Мојата мисла не греши

на патот кон вистината.

Другите си одат

а јас заминувам

за да некогаш се вратам.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??