7 мая 2014 г., 20:06

ДСХ-2 

  Поэзия » Гражданская
868 0 2

По-долу писаното е художествена измислица.Всяка

прилика с действителни лица и събития е напълно

възможна.

 

 

За душите наши вие сте търгаши

на някои близките в чужбина,

другите - пък без роднина.

 

Евангелисти, Адвентисти, Йеховисти

разпределят си души нечисти.

За логиката помисли... като грехопадение

се тълкува всякое дарение.

Апартаменти, вили и коли дари и

в Социалното ведомство пръв се нареди!

                           *     *      *     *

С проходилки, памперси и рани

старци се бунтуват със закани.

Ако става те боли...

Мимето от ЛКК-то ти търси!

 

Психоложката красива

в едно с трудови колежки:

- те лекуват емоции човешки.

/когнитивна терапия/

 

Психиатърка ленива тихо хапчета

/халоперидол/  раздава и с чиста съвест

на Господ - Бога ви предава.

             *    *    *     *

Старец в стрес: - Леле имам кариес!

Зъболекарка засмяна:

- Зъби вадя, грешка няма!?

 

Чукове, пирони и тесли

"Дърводелецът" с мерак върти.

/работник НЕ поддръжка/

Цецо-крадецо нещо бърка жици с паници.

/ни жичкаджия, а за готвач не става/

 

И за финал: доносникът "АНТОН"

телефон върти и в слушалката шепти:

-Шефке-е-е, в късен час ще докладвам

всичко аз на Вас!

 


© ДАНИЕЛА Грензовска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Тото, намери си по-интересно занимание... казвам га с топли чувства - за твое добро (: -С
  • стилът ти ми напомня на детските книжки, които четях като малка - макар и тук да няма нищо детско...
Предложения
: ??:??