По-долу писаното е художествена измислица.Всяка
прилика с действителни лица и събития е напълно
възможна.
За душите наши вие сте търгаши
на някои близките в чужбина,
другите - пък без роднина.
Евангелисти, Адвентисти, Йеховисти
разпределят си души нечисти.
За логиката помисли... като грехопадение
се тълкува всякое дарение.
Апартаменти, вили и коли дари и
в Социалното ведомство пръв се нареди!
* * * *
С проходилки, памперси и рани
старци се бунтуват със закани.
Ако става те боли...
Мимето от ЛКК-то ти търси!
Психоложката красива
в едно с трудови колежки:
- те лекуват емоции човешки.
/когнитивна терапия/
Психиатърка ленива тихо хапчета
/халоперидол/ раздава и с чиста съвест
на Господ - Бога ви предава.
* * * *
Старец в стрес: - Леле имам кариес!
Зъболекарка засмяна:
- Зъби вадя, грешка няма!?
Чукове, пирони и тесли
"Дърводелецът" с мерак върти.
/работник НЕ поддръжка/
Цецо-крадецо нещо бърка жици с паници.
/ни жичкаджия, а за готвач не става/
И за финал: доносникът "АНТОН"
телефон върти и в слушалката шепти:
-Шефке-е-е, в късен час ще докладвам
всичко аз на Вас!
© ДАНИЕЛА Грензовска All rights reserved.