18 мая 2007 г., 10:39

ДУЕЛ 

  Поэзия
620 0 6
 

Кръстосани шпаги, усмивки разсечени.

Жестокост в безсмислен дуел.

Безсмислени думи, жестоко изречени.

Победа без смисъл и цел.


Със погледи празни отново раняваме

в жесток и безсмислен дуел.

Взаимно и все безпричинно предаваме.

Победата е самоцел.


Ангард! И отново сме шпаги кръстосани.

Дуелите пак са на мода.

Във битка без смисъл - души омагьосани.

Дуелът е на ешафода.


Тълпа разярена, очакваща зрелище,

избира със вик победител.

.........................

Не търсят душите тълпи, а Чистилище.

Не моден дуел, а Спасител.






© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??