Как вредим си с думи мрачни,
с мисли зли нанасяме вреди
и за бедите си човешки
носим и вина така - сам-сами...
А Бог е щедър, дарове реди,
за нас пеят и птиците добри,
парички из ливадата се смеят,
дали очи... да видят ги умеят...?!?
Какво са блага неразумни,
какво са алчност, погледи надменни?!?
Вещоманска болест на века,
ти ще затриеш с лекота света...
Духовност, за Бога, будете!
Нека радва ви - цвете и дете!
От природата щедра черпете сили,
пак зоват заветите мили!
© Елена Калчева Все права защищены