8 мар. 2008 г., 22:20

Думи 

  Поэзия » Другая
674 0 9
Как да прехвръкне искра помежду ни?
Всички живеем в различни вселени.
Потънали в себе си, ползваме думи,
малки частици от нас сътворени.

Пишем с надежда, измисляме рими,
сякаш във тях да излеем душите.
Без нашите думи сме много раними,
безмълвни без тях си остават мечтите.

Понякога мислим, че всичко е ясно,
и падаме в същите стари капани.
Аз тръгвам наляво, а ти пък - надясно,
отново се губим, и пак - неразбрани.

Но в твоите думи блести тишината,
усещам във паузите порива нов.
И бавно, но сигурно влизат в душата,
пораждат във нея тъга и любов...

© Йордан Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??