29 апр. 2018 г., 09:52  

Душа 

  Поэзия » Философская
695 0 1

Къде ли е тя, не знаем ние,

но всичко попада винаги там,

любов и музика в себе си крие

и болка и страх, понякога срам.

 

Разкошна, изящна изпълнена с плам

потичат от нея, красиви мечти

изстрадала  тежко, оцеляла едвам,

тя раните носи от тъжни стрели.

 

Красива и смела обляна в кураж

напред ни понася към новите дни,

останала в мрака, преследва мираж

объркана слаба, тя прави злини.

 

Ранима и нежна, чиста, прекрасна

търсеща щастие в суровия свят

наивно попаднала в клетка ужасна

огньове от ярост без жал я горят.

 

Толкова странна и неразбрана

тя заслужава безброй имена

но всичко това в едно ще обхвана

с единствена дума "Душа"

© Jordan Vasilev Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Добре дошъл! Тежко му, който я има и следва! Нея и сърцето... P.S. Малко ме обърка това "....останала мрака, преследва мираж..."
Предложения
: ??:??