30 окт. 2019 г., 05:15

Душата 

  Поэзия » Любовная
207 0 0

Душата

 

Душата ми след мене ще остане

тук, при вас, на горната земя.

Със вас ще съм каквото и да стане,

а тялото ще гние във пръстта!

 

Душата не умира, аз го зная

и ще живее даже след смъртта!

Когато тялото отиде във безкрая

и ще лежа в студената земя

 

със вас ще бъде моята душа!

Дори ще си поиска чаша вино

да пие за живота след смъртта

като дама истинска и фина

 

и чашата след туй ще я строши,

ще я разбие в пода със усмивка!

На воля след това ще полети

високо във небето! Ех, щастливка!

 

Душата ми след мен ще е със вас

в добро и зло, във радост и проблеми!

Всеки ден, във всеки миг и час

докато Бог при него я не вземе!

 

29.10.2019 г.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??