18 апр. 2020 г., 12:35

Душата ми е перла и сълза 

  Поэзия » Другая
801 5 4

Притихнала съм, безметежно спя,
люлее ме в забрава златна времето.
Жребецът бял на дните ми успя,
дизгините да скъса.  С нощ на стремето.

 

Не искам да ви слушам. Тишина.
Не ви ли беше жал да ме събудите?
Кобалтов гръм и сребърна вина,
треперещи крилца - от пеперудите.

 

И плаче ангел. Белите пера,
ще сложа аз в небесната възглвница.
Отказвам този свят да разбера!
Земята ни превърна се  в удавница.

 

Море - аквамаринова сълза,
с делфините се стяга - за отплуване.
Душата ми е перла и сълза,
Заспива. Уморена от сбогуване.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??