14 мар. 2008 г., 06:53

Два свята 

  Поэзия » Философская
601 0 8
Два свята

(посветено на Е.)

Най-хубавите неща на този свят,
научи ме приятел, са безплатни,
най-скъпите неща от онзи свят
не мерят се в карати златни!

Най-скъпите неща на този свят,
научи ме Приятел, са бездушни,
най-скъпите неща на онзи свят
се наследяват от послушни!

Най-гадните неща на този свят,
научи ме врагът ми, са полезни,
най-лошите неща на онзи свят
са втора смърт и огън, бездни!

Най-хубавите неща на този свят,
научи ме животът, са дарени,
най-лошите неща на онзи свят
от нас ... за нас са подредени...

09. 03. 2008 г.
Прага

И повика народа заедно с учениците Си и рече им: Ако иска някой да дойде след Мене, нека се отрече от себе си, и така нека Ме следва.

Защото който иска да спаси живота {Или душата; така и до края на главата.}* си, ще го изгуби; а който изгуби живота си заради Мене и за благовестието, ще го спаси.

Понеже какво се ползува човек като спечели целия свят, а изгуби живота си?

Защото какво би дал човек в замяна на живота си?

 Защото, ако се срамува някой поради Мене и поради думите Ми в тоя блуден и грешен род, то и Човешкият Син ще се срамува от него, когато дойде в славата на Отца Си със светите ангели.

Евангелие от Марко 8 : 34 - 38

© Станимир Тахов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • добре изказана от душата мъдра истина!
  • Хубави уроци! Всеки ги получава!
    Поздрав за идеята!
  • Браво!
    Поздравления за мъдроста!
  • Благодаря Ви насърчавате ме!
  • Чудесно казано и написано!
    много ми хареса. с обич, Станимир.
  • Мъдър стих,който ме замисля!Прекрасен урок!Поздравления!
  • БРАВО! Много, много ми хареса!!!
    Истински уроци! Мъдър стих! Перфектно звучене!
    Подравления, Станимире!!!
  • Харесах. ``най-лошите неща на онзи свят от нас... за нас са подредени...`` Абсолютно точно. Поздрави!

Предложения
: ??:??