Два бряга на вълнуваща река
шумят със неизказани слова,
над тях изгрялата дъга
прелива във безкрайна синева.
Препускат бреговете,
прехвърчат техните искри
в небе на падащи комети
и на изгряващи звезди.
Мъжки бряст простира клони
към женски храст с вълшебен цвят,
листата цветовете гонят,
а пък цветята търсят ги във този кръговрат.
Два свята са покълнали във вечната гонитба,
два свята вдъхват своя трепет,
два свята, устремени в своята беритба,
със вихрения бяг из необятни степи.
Елегантност, грим и чаромат
дълбаят гордото сърце,
във него чувства-водопад,
водопад бушува и под нежното лице.
Дантелените ръкавици
играят си със мъжкото сърце,
тупти сърцето с неподправен пулс
в изящните лакирани ръце.
Маникюрите преравят
неговите гънки,
за да открият ключ рубинен
към неразгадана брънка
на лабиринт от невидяните градини.
Пинг-понгът във любовен маратон
замайва с дрибъл на финален корт,
летящите стрели на Купидон
се сипят към непревземаем форт.
Няма край за този диалог,
раните зарастват, за да се открият нови
и в диалога няма епилог,
а само бурния поток на сладката отрова...
гр. София, 03.07.2016 г.
© Димитър Христов Все права защищены