28 feb 2017, 22:00

Двата Свята 

  Poesía » De amor
277 0 0

Два бряга на вълнуваща река

шумят със неизказани слова,

над тях изгрялата дъга

прелива във безкрайна синева.

 

Препускат бреговете,

прехвърчат техните искри

в небе на падащи комети

и на изгряващи звезди.

 

Мъжки бряст простира клони

към женски храст с вълшебен цвят,

листата цветовете гонят,

а пък цветята търсят ги във този кръговрат.

 

Два свята са покълнали във вечната гонитба,

два свята вдъхват своя трепет,

два свята, устремени в своята беритба,

със вихрения бяг из необятни степи.

 

Елегантност, грим и чаромат

дълбаят гордото сърце,

във него чувства-водопад,

водопад бушува и под нежното лице.

 

Дантелените ръкавици

играят си със мъжкото сърце,

тупти сърцето с неподправен пулс

в изящните лакирани ръце.

 

Маникюрите преравят

неговите гънки,

за да открият ключ рубинен

към неразгадана брънка

на лабиринт от невидяните градини.

 

Пинг-понгът във любовен маратон

замайва с дрибъл на финален корт,

летящите стрели на Купидон

се сипят към непревземаем форт.

 

Няма край за този диалог,

раните зарастват, за да се открият нови

и в диалога няма епилог,

а само бурния поток на сладката отрова...

 

гр. София, 03.07.2016 г.

© Димитър Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??