23 апр. 2019 г., 16:09

Двата Вълка 

  Поэзия » Философская
427 1 2

Двата вълка

 

Два вълка се борят в човешката душа,

според старо предание от някога.

Единия е добър и бял, хората казват,

а другия е лош и черен, така разказват.

 

Двата вълка се бият, водят борба,

ожесточена битка в човешката душа!

Важното е кой ще нахраниш ти сега,

за да надделее над другия в битката!

 

Два вълка се борят и в моята душа,

а така искам да спре тази тяхна борба!

Невъзможно е, знам, уви за мен самия,

тогава ще храня само белия, добрия!

© Валентин Миленов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??